Zit jij ook strop in je job?

Lijkt je baas een andere taal te spreken? Houdt je job alleen rekening met je beperkingen of ook met je talenten? Is je 9-tot-5 job een 24-op-24 bezigheid? Loopbaanbegeleiding helpt je meer uit je job te halen en jezelf beter in evenwicht te houden. Doe zelf de test en bepaal je eigen ‘werktevredenheid’.


Houdt je droomjob je 's nachts wakker?

Vind je het combineren van werk en gezin vaak moeilijk? Haal je geen voldoening (meer) uit je job of voel je je ondergewaardeerd in je functie? Heb je zin in iets nieuws, maar weet je niet wat?

Foto: Koen BroosAls je met andere woorden op je job in een scharniermoment zit, ben je bij loopbaanbegeleiding aan het juiste adres.

Tijdens loopbaanbegeleiding zoek je samen met je begeleider naar antwoorden op je vragen over werk en leer je je kansen op de arbeidsmarkt kennen en vergroten.

Is je motivatie aan een oppepper toe, zoek je een andere functie in je bedrijf of misschien toch een job die beter bij je past? Bij loopbaanbegeleiding krijg je inzicht in je eigen mogelijkheden.

Om in aanmerking te komen voor loopbaanbegeleiding moet je minstens 12 maanden werkervaring hebben, als werknemer of als zelfstandige. Kortgeschoolden, allochtonen, 50-plussers en arbeidsgehandicapten krijgen bij ons extra aandacht.

Hoe werkt loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is voor iedereen anders. De duur en de inhoud ervan worden afgestemd op jouw specifieke vragen en behoeften. Wat wel vaststaat, zijn de eerste 6 uur aan begeleiding.

Foto: Koen BroosEerst ga je samen met je begeleider op zoek naar je talenten, interesses en wensen. Je stelt een persoonlijk profiel op en verkent daarmee de opleidings- en arbeidsmarkt.

Ondertussen denk je een actieplan uit, waarbij je begeleider je helpt keuzes te maken en onder meer over de haalbaarheid van je plannen waakt. Je begeleider volgt je op en stuurt eventueel nog bij.

Doorheen de gesprekken blijft je loopbaanbegeleider een klankbord voor al je vragen en reikt hij of zij je de juiste instrumenten aan om tot de nodige inzichten te komen. Je loopbaanbegeleiderhelpt je bewust te worden van je eigen wensen, talenten en mogelijkheden.

Zoek op trefwoord

loopbaanbegeleiding