GIMV moet in de eerste plaats investeren in Vlaanderen

09/02/06 - Via de pers vernamen we dat de GIMV een dure overname van een investeringsfonds in Finland voor € 250 miljoen zou overwegen. Nu de GIMV, ondermeer dankzij de verkoop van haar Telenet-aandelen over ongeveer € 500 miljoen liquide middelen beschikt, is ze koortsachtig op zoek naar investeringsopportuniteiten. In een reactie meldt de GIMV vandaag dat deze operatie uiteindelijk niet zal doorgaan.


Het Vlaams ABVV vindt het niet opportuun om Vlaams belastinggeld - de GIMV is nog steeds voor 40 % in handen van het Vlaams Gewest - te verspillen aan dure buitenlandse overnames en is verheugd dat deze operatie niet doorgaat.
Indien de GIMV niet bereid is om meer op zoek te gaan naar investeringsopportuniteiten in Vlaanderen, kan men de liquide middelen beter terugstorten aan de aandeelhouders, via een kapitaalsverlaging of een dividend.
Op die manier kan de Vlaamse regering deze middelen dan beter besteden via de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en kan er zo werk gemaakt worden van een slagkrachtige “brownfieldaanpak” voor de talloze vervuilde bedrijventerreinen in Vlaanderen.

Gezien de grote behoefte aan bedrijventerreinen in Vlaanderen en de positieve impact op economisch en ecologisch gebied door de sanering van brownfields, lijkt deze piste voor het ABVV in ieder geval een betere investering van overheidsmiddelen dan dure overnames in het buitenland.

Contact

  • Caroline Copers - Algemeen Secretaris - 0475 32 44 47

Zoek op trefwoord

investeringen