MANIFESTATIE VOOR JOBS EN EEN VERNIEUWD INDUSTRIEEL BELEID

13/10/03 - Het Vlaams ABVV doet een warme oproep aan al zijn leden en militanten om zaterdag 18 oktober deel te nemen aan de Jobmars. Niet alleen worden 3.000 Ford-werknemers direct bedreigd en dreigen ook duizenden werknemers van toeleveringsbedrijven ontslagen te worden. Dit sociaal drama komt bovenop vele andere sluitingen en herstructureringen die Limburg de jongste jaren recent hebben getroffen.


Het Vlaams ABVV vraagt dan ook dat de discussie rond een ernstig onderbouwd industrieel beleid prioritair op de agenda van de Vlaamse regering komt.

De resultaten van de federale werkgelegenheidsconferentie zijn voor ons maar een eerste aanzet. Nu moet in overleg met de sociale partners in het VESOC dringend werk gemaakt worden van een beleid dat de toekomst van de industrie verzekert. Daarom moeten er op Vlaams niveau bijkomende impulsen komen op vlak van opleiding, innovatie, mobiliteit, ... Dit moet ook op niveau van de subregio zijn vertaling vinden in streekprojecten.

De overheid kan echter alleen maar gunstige omgevingsfactoren creëren. Uiteraard is het in de eerste plaats aan de werkgevers om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen naar werkgelegenheid toe door meer te investeren in onderzoek, in nieuwe activiteiten en producten en in opleiding van de werknemers.

Afspraak: zaterdag 18 oktober om 10u30 op de parking van Ford Genk. Daar staan lijnbussen die de betogers naar het centrum van Genk zullen voeren. Na de manifestatie start op de parking van Ford een live concert met muziek-optredens en sympathiebetuigingen.