Opel Antwerpen: het doek valt

5/10/2010 Persbericht - Het Vlaams ABVV is solidair en geeft zijn volle steun aan de werknemers van Opel Antwerpen en van de toeleveranciers die volhardend blijven vechten voor hun job.


Het doek valt, Opel Antwerpen gaat dicht op 31 december 2010.

Dat kille besluit kregen de 1300 werknemers van Opel gisteren te horen. Een cynisch laatste bedrijf in het Opelverhaal. Ook de werknemers van de toeleveranciers worden dan uiteraard getroffen (ondermeer bij Johnson Controls, schoonmaakbedrijven, vervoermaatschappijen, cateringbedrijven…).

De gevolgen van de droge mededeling van GM betekenen een sociaal drama voor de werknemers en hun gezinnen.

Volgens de GM-top heeft de zoektocht naar kandidaat-overnemers niets opgeleverd. Niemand van de kandidaat-overnemers zou volgens de GM-directie een duurzaam businessplan hebben voorgelegd.

Gaf de GM-directie de kandidaat-overnemers wel een eerlijke kans? Rudi Kennes (ABVV-Metaal) vindt alvast van niet: “GM weigerde te luisteren naar de Chinese investeerder die hier auto’s wilde bouwen.”

Het Vlaams ABVV is solidair en geeft zijn volle steun aan de werknemers van Opel Antwerpen en van de toeleveranciers die volhardend blijven vechten voor hun job.

Andere sites

Zoek op trefwoord

industrie