Kant kiezen voor een vreedzame samenleving

Vlaams ABVV zeer bezorgd over opeenvolgende daden van geweld

12/05/06 - Het Vlaams ABVV en in het bijzonder zijn afdeling ABVV- Regio Antwerpen, zijn onthutst over de moorden in Antwerpen. De socialistische vakbeweging betuigt haar deelneming aan de familie en vrienden van de slachtoffers.


De moordpartij in het centrum van Antwerpen is, na de moord in het Brusselse Centraal Station, het blinde geweld in Brugge, waarbij één van de slachtoffers in coma belandde en de Marokkaanse jongen die dood in de Schelde werd teruggevonden, het zoveelste  gruwelijke incident op rij. Geweld wordt in onze samenleving meer en meer gebanaliseerd, ook racistisch geweld!

Het Vlaams ABVV roept op tot een serene en kalme reactie. Tegengeweld lost niets op. Tegelijkertijd vindt het ABVV dat er duidelijk kant moet gekozen worden. Het ABVV kiest voor een warme samenleving. Een samenleving waar solidariteit, democratie, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid centraal staan, in plaats van een kille maatschappij waarin dit soort brutaal geweld kan gedijen, gevoed door extreemrechts gedachtegoed.

De talloze reacties en manifestaties op de recente gewelddaden bewijzen dat er bij de meerderheid van de inwoners in ons land een draagvlak bestaat voor zo’n samenleving. Aan hen doet het Vlaams ABVV de oproep om kant te kiezen. Zinloos geweld van enkelingen zullen we jammer genoeg nooit kunnen uitroeien maar we kunnen wel samen proberen racistisch en extreemrechts gedachtegoed geen kans meer te geven. Die ideeën niet met alle mogelijke middelen bekampen is de ogen sluiten voor de daden die daaruit kunnen voortvloeien. Dat is voor het Vlaams ABVV onaanvaardbaar.

Contact

  • Caroline Copers - Algemeen Secretaris - 0475 32 44 47

Zoek op trefwoord

solidariteit