Reactie op Humo-interview Monica De Coninck

26/02/2013 - In haar interview met Humo (19-02-2013) bewijst federaal minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) hoe slecht ze het ABVV eigenlijk kent.


Ik nodig haar dan ook graag uit om samen met mij eens een ABVV-dienstverleningskantoor in Vlaanderen te bezoeken, want klaarblijkelijk is ze daar al lang niet meer geweest. We kunnen dan alle ABVV-werkingen en -diensten bezoeken waar werknemers en werkzoekenden met hun problemen terechtkunnen.

Ze kan er dan ontdekken dat het ABVV, in tegenstelling tot wat de minister vertelt in het Humo-interview, wel degelijk loopbaanbegeleiding aan zijn leden aanbiedt. Sinds 2003 trouwens al; we waren nota bene de eerste vakbond die daarmee begon, en vele honderden ABVV-leden deden er al een beroep op.

Ze kan er ook ontdekken dat het ABVV wel degelijk cursussen, vormingen en opleidingen organiseert om werkzoekende leden sterker te maken op de arbeidsmarkt. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw trouwens al: jaarlijks volgen vierduizend werkzoekenden bij ons bijvoorbeeld een computercursus, een sollicitatietraining of een opleiding tot kantoorbediende.

Ze kan er ook kennismaken met onze veertien speciale ABVV-consulenten, die jaarlijks vele honderden werkzoekenden adviseren in hun zoektocht naar werk.

Ze zal er kortom kunnen ontdekken dat niet het ABVV, maar wel haar karikaturale beeld van het ABVV, compleet achterhaald is.

Caroline Copers, algemeen secretaris Vlaams ABVV

- Deze reactie verscheen in Humo van 26/02/2013