Betoging marginaal neofascistisch clubje in Borgerhout geen goede zaak

14/03/2013 Persbericht - ABVV-regio Antwerpen vindt de geplande betoging van een marginaal neofascistisch clubje in Borgerhout geen goede zaak. Niet op 1 mei, noch op andere dagen...


Via de media vernam het ABVV-regio Antwerpen dat een tot gisteren bij het grote publiek onbekend groepje neofascisten op 1 mei, feest van de arbeid, wenst te betogen in het district Borgerhout. Volgens diezelfde media zou de drijvende kracht achter de bewuste organisatie reeds meerdere malen wegens extreemrechtse gewelddaden en aanzetten tot rassenhaat veroordeeld zijn.

De Antwerpse afdeling van de socialistische vakbond vindt het hallucinant dat een aantal aanhangers van de goorste ideologie uit de menselijke geschiedenis, vrij spel zou krijgen om haat te prediken in een Antwerps district dat bekend staat om zijn diverse bevolking en multicultureel karakter. Niet op 1 mei, noch op een andere dag van het jaar.

Dat de nieuwe burgemeester voorlopig geen reden ziet om deze manifestatie te verbieden is wellicht te wijten aan het feit dat hij nog wat naar een evenwicht zoekt in zijn repressieve beleid. Dat dit een zoveelste perfide poging van de burgervader is om de stad en haar inwoners te polariseren durft het ABVV-regio Antwerpen niet te geloven.

Aangezien tuig ander tuig aantrekt, verwacht het Antwerps ABVV dat de oproep van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief, na al deze media-aandacht, ook andere organisaties en individuen behorende tot de fascistische ‘obediëntie’ zal aanzetten tot mobilisatie. De vakbond hoopt dan ook dat op het ogenblik dat de politie hierover signalen opvangt, het veiligheidsadvies gewijzigd wordt en de manifestatie alsnog verboden.

Zoek op trefwoord

1 mei