6000 Fair Trade rozen op 1 mei

Help ons een stem te geven aan werknemers wereldwijd om hun rechten te verdedigen.


Waarom Fair Trade rozen?

Op woensdag 1 mei 2013 verdeelt het ABVV in Vlaanderen opnieuw duizenden Fair Trade rozen, afkomstig uit Kenia (Afrika).

Natuurlijk omdat het 1 mei is. Maar ook omdat Fair Trade-rozen menswaardig werk garanderen aan de arbeiders in de bloemenkwekerijen. En zwangerschapsverlof, crèches en onderwijs voor hun kinderen en een gezonde leefomgeving.

Niet vanzelfsprekend. Miljarden bloemen worden vanuit Afrika de wereld rond verscheept. Bloemen die vooral door vrouwen worden gekweekt en geplukt. Vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Schendingen van hun arbeidsrechten, blootstelling aan verboden chemicaliën, seksuele intimidatie en angst voor ontslag zijn schering en inslag.

Bloemen met het Fair Trade label maken echt het verschil voor mens en milieu: werkgevers moeten zorgen voor goede arbeidsomstandigheden, collectieve arbeidsovereenkomsten over betaald overwerk en zwangerschapsverlof, en voldoen aan milieuvoorwaarden.

Moeten niet alle werknemers ter wereld met respect behandeld worden, en de kans krijgen te floreren en te dromen? Help ons een stem te geven aan werknemers wereldwijd om hun rechten te verdedigen.

Help ons

Surf naar www.facebook.com/vakbondABVV  en deel deze boodschap met al je vrienden.

1 mei: respect voor alle werknemers - Deel deze boodschap op Facebook

Lees ook

Zoek op trefwoord

1 mei Blije Bloemen