Neem de handschoen op voor Waardig Huishoudwerk

Neem mee de handschoen op en steun FOS in de wereldwijde strijd voor waardig huishoudwerk!


Poetsen, wassen, strijken en het vuile werk doen: de meer dan 100 miljoen huishoudhulpen wereldwijd halen hun neus er niet voor op. Zo maken ze zich onmisbaar in de samenleving en dat verdient respect.

Daarom wil FOS samen met jou de handschoen opnemen voor huishoudwerk(st)ers in het Zuiden. FOS steunt vakbonden en verenigingen van huishoudwerk(st)ers in Zuid-Afrika, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia die van betere arbeidsrechten en waardering voor huishoudwerk hun strijdpunten maken.

Een ondergewaardeerd beroep

Het gebrek aan waardering voor huishoudwerk uit zich onder andere in lage lonen en gebrekkige arbeidswetgeving in vele landen. Overal ter wereld moet huishoudpersoneel dezelfde rechten krijgen als andere werknemers. Ze werken hard en veel uren per week en ze verdienen hier waardering voor, in de vorm van een leefbaar loon en waardige werkomstandigheden.

De wereldwijde strijd voor Waardig Huishoudwerk

Overal ter wereld organiseren huishoudwerk(st)ers zich om samen op te komen voor hun rechten als werknemers. Met succes. De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) keurde in juni 2011 Conventie 189 goed. In deze conventie wordt huishoudwerk gelijkgesteld met andere soorten loonarbeid en worden een aantal basisnormen vastgelegd voor de specifieke bescherming en arbeidsrechten van huishoudwerk(st)ers.

De goedkeuring van deze internationale conventie is een mijlpaal in de strijd van huishoudwerk(st)ers wereldwijd. Nu is het van groot belang dat ieder individueel land deze conventie ratificeert en toepast in de eigen wetgeving.

Neem mee de handschoen op

Huishoudwerksters hebben recht op waardig werk! Daarom verdient hun strijd alle steun!

Downloads

Zoek op trefwoord

waardig werk