Hart boven Hard lanceert alternatieve Septemberverklaring

22/09/2014 - Het protest tegen de Vlaamse besparingsplannen neemt steeds bredere vormen aan. Het nieuwe initiatief ‘Hart boven Hard’ groepeert een 50-tal organisaties, waaronder de vakbonden.


Er bestaat heel wat ongerustheid over de aangekondigde besparingen van de Vlaamse (en straks ook de federale) regering. Is er een alternatief? Toch wel. Tientallen organisaties, waaronder het Vlaams ABVV, groepeerden zich onder de noemer ‘Hart Boven Hard’. Samen ondertekenden ze een alternatieve Septemberverklaring die op maandag 22 september 2014 – vlak voor de afkondiging van de officiële Septemberverklaring – symbolisch werd overhandigd aan het Vlaams Parlement.

Menselijke keuzes aanreiken

“Wij, mensen en organisaties van mensen die bekommerd zijn om elkaar, gaan voor andere, meer menselijke keuzes. Wij geloven dat gebundelde krachten die menselijke keuzes kunnen aanreiken,” staat onder meer te lezen in de alternatieve Septemberverklaring die ook door Caroline Copers van het Vlaams ABVV werd ondertekend, net zoals kopstukken van de andere vakbonden.

“We gaan het gevoel doorgeven dat het kan: én de toekomst van onze kinderen, van onze welvaart en ons welzijn veiligstellen, én investeren in betaalbare en nog betere maatschappelijke dienstverlening en voorzieningen. Met aandacht voor maatwerk voor mensen van alle geuren en kleuren. Dat is écht vooruitgaan. We willen iedereen het gevoel geven dat hij of zij kan bijdragen aan een samenleving waarin hart boven hard gaat, als we ons maar verbinden. Solidair zorgen voor elkaar, dat is pas echt vertrouwen geven. Daar zullen we met alle ondertekenaars over waken. Wie gelijkheid, rechtvaardigheid en andere waarden van samenleven miskent, kan op ons verzet rekenen. Samen maken we het verschil.”

De alternatieve Septemberverklaring is het startschot van een langdurige campagne die wil opkomen voor een hartelijke samenleving, een samenleving die berust op gelijkheid, op zorg voor de ander en op zuurstof voor mensen.

Lees ook

Andere sites

Zoek op trefwoord

Septemberverklaring Vlaamse Regering