ABVV-zomerblog: de factuurregering

In deze reeks artikelen analyseert de studiedienst van het Vlaams ABVV hoe de factuurregering Bourgeois I de rekening systematisch doorschuift naar de burgers en daarbij ook de laagste inkomensgroepen niet ontziet.


De factuurregering

De Vlaamse regering van N-VA, Open VLD en CD&V zit op 25 juli 2015 exact één jaar in het zadel. Hoog tijd voor een bilan van het gevoerde beleid.

Volg onze ABVV-zomerblog op DeWereldMorgen.be

(1) De rusthuisfactuur stijgt wel, minister Van Overtveldt!

9/07/2015 - Een verblijf in een woonzorgcentrum wordt fiks duurder. “Onzin en paniekzaaierij”, zei minister Johan Van Overtveldt (N-VA) , want de btw-vrijstelling wordt niet geschrapt. De verhoging van de rusthuisfactuur komt er wel, want heeft amper iets te maken met de btw-vrijstelling...

(2) Jobcreatie geen prioriteit voor Bourgeois I

15/07/2015 - De Vlaamse regering creëert geen jobs maar snijdt er weg. Zeker 29.000 jobs staan dankzij Bourgeois I op de helling.

(3) Gezinnen betalen factuur voor politiek geklungel renovatiepremie

23/07/2015 - Hoe de Vlaamse regering een goede regeling definitief om zeep hielp enkel en alleen omwille van een begrotingstruc met beperkte opbrengst.

(4) Waterarmoede dreigt voor tienduizenden gezinnen

5/08/2015 - Het gratis drinkwater verdwijnt en de vaste kosten stijgen. Zowel vanuit milieu als sociaal oogpunt is dit geen goed beleid.

  • Lees de blog van Pieter Verbeek (vanaf 5/08)...

(5) Busje komt niet zo met minister Ben Weyts (N-VA)

12/08/2015 - Dat voor de N-VA de auto primeert op het openbaar vervoer wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Met Ben Weyts als minister van mobiliteit wordt stilaan duidelijk dat openbaar vervoer geen prioriteit is.

  • Lees de blog van Greg Verhoeven (vanaf 12/08)

(6) Kleine kinderen, grote kosten

20/08/2015 - Hogere tarieven leggen de drempel naar de kinderopvang voor lagere en middeninkomens wel erg hoog.

  • Lees de blog van Fien Adriaens (vanaf 20/08)

(7) Geen onderwijshervorming, wel hogere onderwijsfactuur

27/08/2015 - Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) voerde enkel besparingen door. De beloofde onderwijshervormingen bleven uit.

  • Lees de blog van Helga Coppen (vanaf 27/08)

Lees ook

Andere sites

Zoek op trefwoord

Vlaamse Regering