De regering liegt: uw koopkracht stijgt niet

ABVV lanceert website factuurregering.be.


100 euro meer?

Volgens de regering zal de koopkracht van iedereen stijgen - “100 euro netto meer per maand!” - dankzij de taxshift.

Voortaan kan iedereen zelf uittellen hoe hard de regering liegt op www.factuurregering.be, een gebruiksvriendelijke tool van het ABVV waarmee iedereen de impact van de besparingen op zijn gezinsinkomen kan berekenen.

De tool berekent de impact van meer dan 20 verschillende maatregelen van zowel de Vlaamse regering Bourgeois als de federale regering Michel, van de indexsprong over de Turteltaks tot duurder onderwijs. Maar ook de hogere werkbonus voor lage lonen en de hogere forfaitaire beroepskosten worden meegeteld.

Onze tool maakt duidelijk dat de zogenaamde koopkrachtversterkende maatregelen onmiskenbaar in het niet vallen bij alle Vlaamse en federale besparingen samen.

3 troeven van factuurregering.be

Makkelijk invulbaar
Je moet niks opzoeken in paperassen allerhande die je ergens diep in een schuif hebt weggestopt.

Transparant
Je krijgt een berekening op jouw maat, aangepast aan jouw levenssituatie, met telkens heldere uitleg over wat een besparing juist inhoudt en waarom die onrechtvaardig is.

Mobiliserend
Via sociale media kan je snel en eenvoudig je resultaat delen en zo mee het sociaal protest tegen de factuurregeringen een stem geven.

Nettolonen omhoog, facturen ook

Sommige werknemers zullen op hun loonbrief van januari 2016 een hoger nettobedrag zien staan. Leuk om te zien, maar laat je niet vangen! Het gaat om een fiscale goocheltruc van de regering-Michel. Ook je facturen gaan omhoog. Je verliest meer dan je wint...

Nettoloon omhoog? Facturen ook!

50 euro meer per maand? Boerenbedrog!

 

Lees ook

Andere sites

Zoek op trefwoord

koopkracht Vlaamse Regering