Voka is het probleem

12/05/2016 Persbericht - Caroline Copers reageert op de zoveelste Voka-aanval op de vakbonden.


Failed unions? Failed employers!

“Werkgever betaalt helden die zich na de aanslagen van 22/03 kapot hebben gewerkt niet eens correct uit. Voka roept zijn leden op om geen misbruik te maken van de omstandigheden en het sociaal conflict in de bedrijven niet op de spits te drijven” Tevergeefs hebben we gisteren naar deze boodschap gezocht op het Voka congres (11 mei 2016).

Wat we wel hoorden was ontluisterend. Voor Voka lijkt wel de economie het grootste slachtoffer van 22/03 en het luchthavenpersoneel wordt verweten dat zij niet hard genoeg meewerken. Voka roept de vakbonden op om mee te werken aan de toekomst van ondernemingen en zichzelf niet buitenspel te zetten. 

Elke dag zien wij werknemers inleveren om hun bedrijf te redden. Bij elke economische crisis, bij elke herstructurering, bij elke nieuwe besparingsronde. Het omgekeerde, een werkgever die zijn werknemers boven de winsten plaatst, bestaat ook maar is verdomd zeldzaam. Werkgeversorganisaties die hun leden daartoe oproepen zijn nog veel zeldzamer.

"Het is Voka dat niet wil meewerken aan een betere toekomst voor iedereen," reageert Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. "Door consequent elke bijdrage van vermogenden aan de samenleving af te houden, door de rechtstreekse lobby naar de Vlaamse regering boven de sociale dialoog te verkiezen en door oorlogstaal te spreken aan het adres van de vakbonden. Frustraties over het feit alleen op het Vlaamse niveau een rol van betekenis te spelen liggen ongetwijfeld mee aan de basis daarvan, maar dat is geen excuus. Het is Voka die zichzelf bewust buitenspel zet, met de zelfzekerheid van een ploeg die de scheidsrechter heeft omgekocht. Voka is het probleem!"

Zoek op trefwoord

werkgevers