Vlaams ABVV dringt aan op structurele oplossing geluidsnormen Brussels Airport

27/01/2017 Het Vlaams ABVV dringt aan om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de impasse die dreigt rond de geluidsnormen die gelden voor Brussels Airport.


“Onze nationale luchthaven is van te groot sociaal en economisch belang om de toekomst ervan te laten afhangen van politieke steekspelletjes,” zegt Caroline Copers, algemeen secretatis van het Vlaams ABVV. Het belangenconflict tussen Vlaanderen en Brussel zet jobs op het spel. Vandaag zorgt Brussels Airport voor 60.000 jobs, rechtstreeks en onrechtstreeks. Het realiseert een toegevoegde waarde van € 3,2 miljard.

Het Vlaams ABVV roept alle beleidsniveau’s op om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Het initiatief van Premier Michel om iedereen weer rond de tafel te roepen, komt niets te vroeg. Op korte termijn kan alleen constructieve samenwerking de toekomst van onze luchthaven veilig stellen. Er moet een oplossing komen die de duurzame economische exploitatie van de luchthaven koppelt aan een gezonde en leefbare omgeving.

Onze nationale luchthaven zit diep verankerd in het Belgische sociale en economische leven. Dit gaat niet enkel over de Vlaamse, maar ook de Brusselse en Waalse economie en tewerkstelling. “Brussels Airport is en blijft een geweldige economische motor voor alle drie de gewesten in ons land,” besluit Caroline Copers. “Het communautair gekibbel van de afgelopen weken en maanden heeft dan ook één zaak duidelijk gemaakt: op langere termijn moeten we de discussie durven aangaan over de vraag of de geluidsnormen niet beter opnieuw een federale bevoegdheid zouden worden.”

Contact

  • Caroline Copers - Algemeen Secretaris - 0475 32 44 47

Zoek op trefwoord

luchthavens mobiliteit