Hoe hoog is de werkdruk op jouw werkvloer? Doe de scan!

Meer dan de helft van de werknemers in Vlaanderen heeft geen werkbaar werk. Maar hoe zit het op jouw werkvloer? Dat kan jij te weten komen!


Meten is weten

Je wil met cijfers aantonen hoe (on)werkbaar het werk is op jouw werkvloer? Je hoort als delegee klachten van collega’s over rugpijn, grote tijdsdruk, zwaar ploegenwerk, stress, hitte, lawaai, onderwaardering of werkonzekerheid ... Maar hoe vermijd je dat de werkgever alle vragen over werkbaarheid van tafel veegt?

Onze oplossing: stel de werkomstandigheden objectief vast. Dat kan je door je eigen collega’s een vragenlijst te laten invullen. Met deze vaststellingen in de hand heb je sterke argumenten in het overleg met de werkgever.

We pakken het samen aan

Zelf een goede vragenlijst opstellen is geen eenvoudige klus. Onze mini-test op www.scanjewerkvloer.be is een eerste indicatie.

Onze ABVV-diversiteitsconsulenten ondersteunen je bij het opstellen van de volledige vragenlijst, afgestemd op jouw werkvloer. Ze helpen je ook voorstellen te formuleren voor het overleg met de werkgever.

Met de resultaten van deze meting naar het sociaal overleg

De ingevulde vragenlijsten worden verwerkt in een overzichtelijk rapport. Het rapport geeft een score op alle vragen. Zo komen we tot een duidelijke analyse, met wat er goed loopt én met pijnpunten. Uit de resultaten leid je af welke problemen er precies zijn en waar de problemen zich stellen.

Dit is de basis om te beslissen rond welke punten jij en je collega’s echt verandering willen. Op basis van deze punten formuleren we samen voorstellen om het werk werkbaarder te maken. Deze voorstellen kan je dan op de agenda van het sociaal overleg zetten.

Samen met je diversiteitsconsulent

Alle ABVV’ers kunnen bij onze ABVV-diversiteitsconsulenten terecht met vragen of problemen over werkdruk. De diversiteitsconsulenten luisteren naar de situatie van de delegees en zijn werkvloer.

We maken een grondige analyse van de situatie, en zoeken naar de oorzaken. Samen bekijken we mogelijke oplossingen, altijd in overleg met de betrokken beroepssecretarissen. Zo komen we tot een plan van aanpak dat je kan gebruiken in het overleg met je werkgever.

  • De contactgegevens van onze ABVV-diversiteitsconsulenten, en meer uitleg over onze manier van werken vind je op www.scanjewerkvloer.be.

Hoe hoog is de werkdruk op jouw werkvloer? Doe de test

Downloads

Lees ook

Andere sites

Zoek op trefwoord

diversiteit OR werkbaar werk werknemers